Лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Великобритания и

...
Лорд Дейвид Камерън, министър на външните работи на Обединеното Кралство Великобритания и
Коментари Харесай

По покана на Габриел: Дейвид Камерън пристига на работно посещение у нас

Лорд Дейвид Камерън,  министър на външните работи  на Обединеното Кралство Англия и Северна Ирландия, ще бъде на  работно посещаване в България през днешния ден, 14 февруари.  Това оповестяват от пресцентъра на Министерството на външните работи.

Посещението се осъществява  по покана на заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел  в подтекста на засиления  политически разговор сред двете страни в последната половин година.

По време на визитата на вицепремиера Мария Габриел през октомври 2023 година в Лондон  бе подписана Съ вместна декларация за стратегическо партньорство сред България и Обединеното кралство.

През януари 2024г. вицепремиерът Мария Габриел и лорд Камерън  организираха среща в границите на Световния стопански конгрес в Давос.

Планира се визитата на лорд Камерън в България  да стартира с работна  среща с вицепремиера Мария Габриел . Ще бъдат дискутирани тематики от двустранния и интернационалния дневен ред.

В 10,30 ч.  в Министерски съвет е предвидено  взаимно изказване пред медиите  на вицепремиера Мария  Габриел, лорд Дейвид Камерън  и премиера акад. Николай Денков.

В програмата на визитата в България на  министъра на външните работи на Обединеното кралство са включени и  срещи с представители на изпълнителната и законодателната власт. 

https://dariknews.bg/

 

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР